Descobreix els artistes de la familia

Montserrat Domínguez Bartés

You are here:

El seu caràcter tranquil s’equilibrava amb una passió desmesurada per tot allò artístic i avantguardista: la polipoesia, la performance, la instal·lació i l’escultura, tècnica que practicava en el taller de l’escola superior de disseny i art Llotja a Barcelona...

Montse Domínguez Bartés (Sitges, 1964-2012)

“Montserrat Domínguez Bartés estudià a la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i es llicencià en aquesta matèria, especialitzant-se en la disciplina de gravat. L’abril de l’any 2011 la seva obra “Imagine” fou premiada amb un accèssit en el 5è concurs d’escultura convocat per Fundició Dúctil Benito de Manlleu. Anteriorment, l’any 1992, fou guardonada amb el premi de pintura jove convocat per l’Ajuntament de Sitges.

La dedicació a l’activitat artística li venia per casta ja que el seu rebesavi fou el pintor lluminista sitgetà Albert Bartés i Bota i així mateix la seva tia Núria Bartés s’ha dedicat a la pràctica de la pintura exercint de mestra en l’estudi del carrer d’Antoni Gaudí.

Montse, molt arrelada al solar sitgetà, estigué també vinculada al barceloní barri de Gràcia on visqué i participà del moviment artístic i literari que, d’una manera soterrada i permanent, l’antiga vila ha mantingut encès. En els seus anys d’estudiant de Belles Arts, Montse feu coneixença i amistat amb molts dels companys de carrera que establiren un vincle peculiar amb aquesta sitgetana que exercí d’amfitriona de la Blanca Subur oferint-los la seva hospitalitat. L’hotel Montserrat es convertí en un punt de referència i en el quarter general de la generació d’aquests artistes postmoderns a la qual Montse pertanyí.

Els seus amics sitgetans varem gaudir d’aquests contactes barcelonins i el cercle es feu més gran com en les rotllanes de les ballades de sardanes. L’amistat fou un dels pilars fonamentals en la vida de la  Montse, una persona que sabia escoltar tot prenent empatia envers el seu interlocutor. El seu caràcter tranquil s’equilibrava amb una passió desmesurada per tot allò artístic i avantguardista: la polipoesia, la performance, la instal·lació i  lescultura, tècnica que practicava en el taller de l’escola superior de disseny i art Llotja a Barcelona amb el professor Benjamí Álvarez Llano, catedràtic d’arts plàstiques i disseny en l’especialitat de volum.

Montserrat Domínguez Bartés, que signava les seves obres m.d.B., periòdicament exposava al pati noucentista de la biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges i participava en les convocatòries dels  premis Ramon Sanvisens de pintura i Pere Jou d’escultura. En el seu bagatge hi ha col·lectives a la galeria d’art Àgora 3 i d’altres mostres específicament de gravat com “Empremtes Mediterrànies” realitzada al Mercat Vell de Sitges junt a Dolors Lujan, Carme Parellada i Núria  Corretgé o la que coincidint amb l’any Rusiñol amb treballs de gran format utilitzà una piconadora a manera de tòrcul gegantí a la plaça de la Fragata.”                                                                                               

Per Isidre Roset i Juan.